Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Voorjaar 2018

Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Er staat het nodige op de rol, daar zie ik kansen

“Een belangrijk speerpunt voor 2018: leren van elkaar en van de organisaties voor wie we de pensioenregeling uitvoeren, actief de verbinding aangaan met de deelnemers en stakeholders.”


In gesprek met Sebastiaan van den Dries, sinds 15 januari 2018 directeur van het bestuursbureau van NN CDC Pensioenfonds en ING CDC Pensioenfonds.

Checklist pensioen als je uit dienst gaat

Stop je met werken bij NN Group voordat je met pensioen gaat? Dit heeft gevolgen voor je pensioen want je pensioenopbouw stopt. Zorg dat je op tijd weet hoe je er voor staat en welke pensioenzaken je voor je vertrek moet regelen. Dat kan online en op welk gewenst moment dat jou uitkomt. Of neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Jouw fonds actualiseert het herstelplan

NN CDC Pensioenfonds heeft het herstelplan begin 2018 geactualiseerd. Naar aanleiding van de berekeningen verwacht het fonds herstel binnen 10 jaar zonder aanvullende maatregelen. In dit artikel lees je hoe het fonds verwacht te herstellen en wat het voor jou betekent.

Hoe financieel stressbestendig ben jij?

“Als ik nu al start om 50 euro voor mijn pensioen te sparen, wat doet dat op de lange termijn?


Financiële stress, heb jij er last van? Veel jongeren wel. Volgens onderzoek maakt ruim 40% van de millennials zich druk over zijn of haar financiële situatie nu en later. Meer dan de helft ligt er zelfs wakker van. Slecht voor je gezondheid en productiviteit. Toch zet 80% van de jongere werknemers geen geld opzij voor toekomstige en onverwachte uitgaven. Waarom wil de overheid jou toch motiveren extra geld in te leggen voor je pensioen later?

Of je nu wilt of niet, je werkt nu al voor straks. Namelijk voor je pensioen, als je 67, 68 of misschien wel ouder dan 70 bent. Dat geld staat nog niet op je rekening. Op je salarisstrook zie je wel wat je elke maand betaalt. Bij een fulltime dienstverband bij NN Group werk je per week ruim één dag voor je oude dag. Pensioen is daarmee een mooi product: je legt nu al relatief goedkoop geld in voor inkomen na jouw pensioendatum.

Weet jij wanneer je recht hebt op je pensioen?

Pensioenleeftijd, pensioenrichtleeftijd en AOW-leeftijd. Ken jij de verschillen?
NN CDC Pensioenfonds zet de basisbegrippen graag voor je op een rij.

De nieuwe privacywet en jouw pensioen

Vanaf 25 mei 2018 geldt een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een uitbreiding van de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). We vertellen je graag in dit artikel wat het fonds doet om aan de AVG te voldoen en wat het betekent voor jou.

Veelgestelde vraag: 'Ik vertrek bij NN Group en kom in de WW. Krijg ik een pensioentekort?’

Als je werkloos wordt na je vertrek bij NN Group, bouw je geen pensioen meer op. Leidt dit automatisch tot een pensioentekort? Dat ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Lees snel verder wat een pensioentekort inhoudt en welke opties je hebt om een tekort te overbruggen, mocht je er mee te maken krijgen.

Vijf vragen aan het verantwoordingsorgaan

“Het verantwoordingsorgaan moet de benodigde pensioen- en vakkennis in huis hebben en een goede afspiegeling zijn van de achterban wat betreft diversiteit.”

Het bestuur van NN CDC Pensioenfonds legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan (VO) over het beleid en de wijze waarop het is uitgevoerd. 

Pensioenfederatie trendfilm 'welke keuzes kan jij maken'

Er valt steeds meer te kiezen. Wat betekent dit voor jouw pensioen?

NN medewerkers kennen eigen verantwoordelijkheid

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van NN CDC Pensioenfonds monitort het vertrouwen in het fonds en het pensioenbewustzijn. Ook aspecten als kwaliteit van de dienstverlening en de communicatiemiddelen komen aan bod. NN medewerkers zijn zich goed bewust van de eigen verantwoordelijkheid voor voldoende inkomen na pensionering.

Pensioenberekeningen maken in elke fase van je leven

Het maakt niet of je een vakantiebestemming uitzoekt, je verdiept in een studiekeuze of een koopwoning overweegt. Consumenten houden van overzicht, van eenvoud en van heldere opties bij het maken van keuzes. Dat geldt ook voor jouw toekomstige pensioen. De Pensioenplanner is een handige online tool waarmee je in elke fase van je leven zelf aan de slag kunt.