Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

De nieuwe privacywet en jouw pensioen

Vanaf 25 mei 2018 geldt een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een uitbreiding van de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). We vertellen je graag in dit artikel wat het fonds doet om aan de AVG te voldoen en wat het betekent voor jou.

NN CDC Pensioenfonds ontvangt jouw persoonlijke gegevens van NN Group. Dat is nodig voor het uitvoeren van de pensioenregeling. Het gaat bijvoorbeeld om je BSN-nummer, je geboortedatum, je geslacht en je salaris. Waarom het fonds deze gegevens nodig heeft, hoe het fonds jouw privacy beschermt en wat het verschil is tussen de nieuwe en de oude wetgeving leggen we je graag uit.

Waarom heeft het fonds jouw gegevens nodig
Jouw persoonlijke informatie is onder andere in de volgende situaties nodig:

  1. Jouw gegevens zijn noodzakelijk om de pensioenregeling te kunnen uitvoeren. Hoeveel pensioen je opbouwt, hangt bijvoorbeeld af van je salaris. Werk je niet meer NN Group of ben je pensioen? Dan gebruikt het fonds jouw gegevens voor administratieve doeleinden zoals een waardeoverdracht of de maandelijkse uitbetaling van je pensioen.
  2. Heb je vragen over de pensioenregeling of een bepaald life event dat invloed heeft op je pensioen? De medewerkers van het Pensioenloket helpen je graag met behulp van jouw gegevens.
  3. Jouw gegevens omtrent het opgebouwde pensioen worden gebruikt om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals bij het opstellen van de jaarrekening van het fonds.

Hoe beschermt het fonds jouw privacy?
De systemen waarin NN CDC Pensioenfonds jouw gegevens opslaat en verwerkt, zijn goed beschermd. Er zijn procedures die ervoor zorgen dat het fonds jouw gegevens niet zal doorgeven aan partijen die niets te maken hebben met jouw pensioen.

Het fonds heeft een aantal werkzaamheden zoals de pensioenadministratie uitbesteed aan andere bedrijven. Met deze bedrijven heeft het fonds afspraken gemaakt over de bescherming van jouw gegevens.

Wat is het verschil met de huidige wetgeving?
De bescherming van jouw privacy was onder WBP al goed geregeld en dat blijft zo onder de AVG. Wat er verandert is dat het fonds meer dan voorheen moet kunnen aantonen dat de procedures correct worden nageleefd.

Wat betekent dit voor jou?
Het fonds regelt de bescherming van jouw persoonsgegevens. Zelf hoef je hiervoor dus niets te doen. Het fonds verwerkt overigens alleen gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de pensioenregeling.

Delen via: