Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Checklist pensioen als je uit dienst gaat

Stop je met werken bij NN Group voordat je met pensioen gaat? Dit heeft gevolgen voor je pensioen want je pensioenopbouw stopt. Zorg dat je op tijd weet hoe je er voor staat en welke pensioenzaken je voor je vertrek moet regelen. Dat kan online en op welk gewenst moment dat jou uitkomt. Of neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Wat je reden ook is om te vertrekken bij NN Group, het heeft altijd gevolgen voor je pensioen. Je kunt werkloos worden, een andere baan vinden, een eigen bedrijf beginnen of (eerder) met pensioen gaan. In elke situatie is het goed om te weten wat er verandert en welke actie je moet ondernemen voor vertrek.

Goed om te weten

  • Je wordt gewezen deelnemer en bouwt niet langer pensioen op bij NN CDC Pensioenfonds. Lees hier wat dit betekent.
  • Je opgebouwde pensioen bij NN CDC Pensioenfonds wordt alleen nog verhoogd met toeslagen. 
  • Je toeslagmaatstaf bij het fonds is en blijft de prijsindex. Heb je ook bij Pensioenfonds ING pensioen opgebouwd? Bij dat fonds wijzigt de toeslagmaatstaf van loonindex naar prijsindex.


Goed om te doen

  • Je vertrek is een goed moment om je huidige en toekomstige situatie te bekijken. Ga naar de Pensioenplanner of maak een afspraak met je financieel adviseur. Je kunt van de Pensioenplanner gebruik blijven maken tot aan het moment dat je met pensioen gaat.
  • Ben je met het e-mailadres van je werkgever geregistreerd bij je fonds? Wijzig dit dan in je privé e-mailadres tijdig voor je vertrek. Dan blijf je voor ons bereikbaar, bijvoorbeeld op het moment dat we jouw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) verzenden en de toeslagverlening bekendmaken. Log met je DigiD in op ‘Mijn Pensioen’. 
  • Overweeg je met (deeltijd)pensioen te gaan? Bekijk de mogelijkheden hier.
  • Ga je binnenkort met pensioen? Geef dan op tijd je keuzes door. Houd rekening met je AOW-leeftijd, je pensioenleeftijd, eventuele uitkeringen en de belasting. 


Meer informatie

Heb je vragen die niet beantwoord zijn? Neem gerust contact met ons op.

Delen via: