Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Zomer 2018

Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Schep ruimte om je eigen keuzes te maken

“Wij hebben te maken met financiële en niet-financiële
risico’s. Samen met het bestuursbureau opereren we
onder een framework om risico’s integraal te kunnen beheersen.”


John Boers is bestuurslid van NN CDC Pensioenfonds en ING CDC Pensioenfonds namens de werkgever NN Group en ING. Zijn CDC-aandachtsgebieden zijn balansbeheer, finance & risk. John is tegelijk ervaringsdeskundige, hij ging eind 2015 met pensioen.

Wat zijn de kosten van pensioenuitvoering?

Jouw fonds administreert jouw pensioen, belegt, betaalt uit en helpt je om zelf de regie te nemen over je pensioen met online tools zoals de Pensioenplanner. De kosten voor dit alles komen voor rekening van de werkgever.
De sociale partners (de werkgever en de vakbonden) bepalen hoe jouw pensioenregeling er uit ziet.

Voorkom verrassingen: check je UPO 2018

Werk je bij NN Group, ben je pensioengerechtigd of arbeidsongeschikt? Dan heb je eind mei je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. Op dit overzicht is de belangrijkste informatie rond jouw pensioen samengevat. Zo heb je sneller inzicht in je pensioen en voorkom je verrassingen.

Samen oud en gelukkig worden?

“Trouwen hoeft voor mij niet zo nodig.
Samenwonen voelt hetzelfde, maar is 
dat ook hetzelfde in verband met je pensioen?”


Nederlanders stappen minder vaak in het huwelijksbootje. Vooral twintigers en dertigers kiezen voor geregistreerd partnerschap of gaan ongehuwd samenwonen, met of zonder samenlevingscontract. Wat betekent deze vorm van samenleven en ook het einde van een relatie eigenlijk voor je pensioen?

Sinds januari dit jaar trouwen koppels automatisch in beperkte gemeenschap van goederen in plaats van algehele gemeenschap van goederen. Dat betekent dat beide partners hun eigen vermogen behouden en dat een erfenis bijvoorbeeld niet tot de gemeenschap behoort. Dat draagt bij aan het financiële bewustzijn en zelfredzaamheid. Veel samenwonenden geven aan te weten dat samenleven zonder samenlevingscontract financiële risico’s met zich mee kan brengen. 

Waardeoverdracht van jouw pensioen

Als je op of na 1 januari 2018 vertrekt bij je werkgever en je een klein pensioen hebt opgebouwd (2018: minder dan 474 euro), dan wordt dat kleine pensioen met ingang van 1 januari 2019 automatisch overgedragen naar de pensioenuitvoerder van je nieuwe werkgever. Bij een groter pensioen is het aan jou om wel of niet een waardeoverdracht te doen.

Geslaagde eerste editie Pensioenfonds Academie

Het gezamenlijke initiatief van de pensioenfondsen en de werkgevers van en NN Group en ING is in staat gebleken jonge medewerkers te enthousiasmeren voor pensioen en een actieve rol bij een van de fondsen. Daarnaast is de Academie bekroond met de Pensioen Pro innovatieprijs 2018 vanwege de innovatieve benadering. Niet slecht voor een eerste editie!

Jaarverslag 2017

In dit jaaroverzicht delen we met jou de resultaten op het gebied van de pensioenuitvoering en communicatie. We zijn trots op de voortgang om pensioen voor jou meer persoonlijk en relevant te maken.

 

Is mijn scheiding meegenomen in de Pensioenplanner?

Ben je gescheiden of is dat binnenkort aan de orde? Dan heeft dit vrijwel altijd invloed op je pensioen. Je ex-partner heeft namelijk recht op een deel van het opgebouwde ouderdomspensioen. Zodra de scheiding bij het fonds verwerkt is, zie je dit ook terug in de berekeningen op de Pensioenplanner. Check hier de actielijst wat je moet doen.

FAQ: kan ik eerder met pensioen?

Speel jij wel eens met de gedachte om eerder te stoppen dan de pensioen-richtleeftijd van 67 jaar bij NN CDC Pensioenfonds? Je kunt maximaal 7 jaar vervroegen tot 60 jaar. Maar waar moet je op letten bij zo’n beslissing die je daarna niet meer terug kunt draaien? En wat zijn de mogelijkheden van deeltijdpensioen?

Stel jij je kandidaat voor ons verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan van NN CDC Pensioenfonds heeft een vacature voor de geleding namens de werknemers. Ben jij geïnteresseerd in een actieve rol bij je pensioenfonds en heb je de benodigde kennis, ervaring en competenties in huis? Dan kun je je tot 7 september 2018 kandidaat stellen.

Pensioengesprekken op jouw locatie

Hoe stimuleer je medewerkers om zich in hun eigen pensioensituatie te verdiepen? Bied tijdens kantoortijden en op de eigen werklocatie een persoonlijk pensioengesprek aan van een half uur. Plan de gesprekken vooraf in en zorg voor een gedegen voorbereiding. Het resultaat: 144 geslaagde pensioengesprekken op maat.