Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Zomer 2019

Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Pensioen is júíst van nu

“Je bewust zijn van je financiële situatie nu en later, helpt je de regie te pakken en nu al bewuste pensioenkeuzes te kunnen maken.”

In gesprek met de 32-jarige Ingmar Minderhoud, sinds april dit jaar lid van het bestuur van de CDC Pensioenfondsen van NN Group en ING. Het bestuur vertegenwoordigt de belangen van de collega’s, de oud-collega’s en gepensioneerden. Als bestuurder heeft Ingmar finance & risk als aandachtsgebied. Hij werkt bij NN Investment partners.

Nieuwe baan? Even je pensioen checken.

Wist jij dat je elke week ongeveer een dag werkt voor je pensioen? Dan wil je vast wel weten wat je hier voor terug krijgt. Wat er bijvoorbeeld voor je partner is geregeld, mocht jij overlijden.

Fiscale ruimte en meer op je UPO

In juni heb je je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. Het loont om de inhoud eens goed door te nemen, eventueel met je partner.

Nooit te jong voor je pensioen

Als ik ga samenwonen, moet ik dan iets regelen voor mijn pensioen?’ 

Het echte leven begint. Weet jij al wat je wilt? Heb je een uitdagende baan? Ben je je misschien aan het settelen? Meer en meer maak je toekomstplannen. Alleen of met je partner. Leef in het moment, maar neem ook eens de tijd om vooruit te plannen. Pensioen lijkt misschien heel ver vooruit en heeft voor jou nu geen prioriteit. Eerst af van die studieschuld en financiële ruimte creëren voor een hypotheek of huurcontract. Geld dat over blijft, is bedoeld voor leuke dingen toch? Een mooie reis bijvoorbeeld. Of misschien toch al eens denken aan later?

Nieuwe pensioenregeling per 1 juli 2019

De sociale partners (NN Group en vakorganisaties) hebben nieuwe pensioenafspraken gemaakt. Bouw je nu pensioen op bij NN CDC Pensioenfonds? Dan val je vanaf 1 juli 2019 onder de nieuwe regeling.

AOW-leeftijden in beweging.

Als de nieuwe afspraken tussen kabinet, werkgevers en vakorganisaties zijn vastgelegd in de wet, gaan vanaf 2020 de nieuwe AOW-leeftijden in. Lees in dit artikel wat dit inhoudt.

De lage marktrente en jouw pensioen

De marktrente is al jaren laag geweest. De afgelopen kwartalen is deze nog verder gedaald. Het risico dat NN CDC Pensioenfonds geen of minder toeslag kan verlenen en/of de toekomstige pensioenopbouw moet korten is hiermee toegenomen. In dit artikel leggen we je uit hoe het zit.

Pensioenplan bij scheiding

Op 29 mei 2019 is de Ministerraad akkoord gegaan met het wetsvoorstel ‘Modernisering pensioenverdeling bij scheiding 2021’.

Jaarverslag 2018 in beeld

Hoe behartigde NN CDC Pensioenfonds jouw belangen in 2018 op het gebied van beleggingen, kosten en bestuur? Welk bedrag betaalde NN Group aan pensioenpremie voor de opbouw van jouw pensioen? En hoe stond het fonds er financieel voor? Deze en meer kengetallen vind je terug in het jaarverslag 2018 in beeld.

Haal meer uit je pensioen

Je leidt een dynamisch leven waarin je op zoek bent naar een goede balans tussen werk en privé. Tussen zorgeloos leven nu en plannen voor later.

Mag Monique blijven werken naast haar pensioen?

Monique is 60 jaar en overweegt over twee jaar met pensioen te gaan. Daarnaast wil ze blijven werken. Kan dat? En als ze kiest voor deeltijdpensioen, wat zijn dan de ‘spelregels’?