Selecteer je leeftijd

Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Voorjaar 2020

Selecteer je leeftijd

Jouw special

Met het oog op de lange termijn

“We zijn en blijven afhankelijk van de financiële markten en de rente in het bijzonder, maar proberen ons zo goed mogelijk op de toekomst voor te bereiden. Soms moet dat met vervelende maatregelen.”

In gesprek met André Hollenkamp, sinds de oprichting van de CDC Pensioenfondsen van NN Group en ING bestuurslid namens de Groepsondernemingsraad Bank en voorzitter. Hoe kijkt André terug op ruim 6 jaar uitvoering van de CDC-pensioenregelingen en voor welke uitdagingen staan de pensioenfondsen nu?

7 min.

Veelgestelde vragen over het toeslagbesluit

Jaarlijks probeert NN CDC Pensioenfonds de pensioenen van (voormalige) medewerkers en pensioengerechtigden van NN Group op basis van de prijsindex te verhogen. 

2 min.

Pensioenrichtleeftijd omhoog naar 68 jaar

Per 1 januari 2020 heeft NN CDC Pensioenfonds de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar verhoogd. Lees in dit artikel wat de gevolgen zijn voor je ouderdomspensioen, je nabestaandenpensioen en het pensioen voor je ex-partner.

3 min.

Pensioen, what's in it for me?

Je staat aan het begin van je carrière. Dus waarom zou jij je op dit moment bezig houden met inkomen voor later? Terechte vraag. Pensioen is namelijk geld dat je nu opbouwt en straks pas krijgt. Maar later wil je wel elke maand een inkomen om prettig van te leven, toch?

NN Group betaalt elk jaar een vaste premie aan NN CDC Pensioenfonds. Jij brengt deze premie samen met jouw werkgever op. De werkgever betaalt het grootste deel van de premie. Jouw eigen bijdrage vind je in je cao. Je betaalt die bijdrage in maandelijkse termijnen door middel van een inhouding op je bruto salaris. Jouw pensioenfonds belegt vervolgens met de premie.

4 min.

Bijsparen in de CDC-pensioenregeling. Kan dat?

Regelmatig stellen jonge medewerkers aan NN CDC Pensioenfonds de vraag of ze in de pensioenregeling kunnen bijsparen. 

3 min.

Zorg voor je dierbaren

Weet jij wat er voor je partner en kinderen is geregeld als jij overlijdt? Waar je meer informatie kunt vinden over wat je dierbaren dan ontvangen? En hoe kun je vaststellen of dat voldoende is?

 

4 min.

Totaal rendement -4.2%

De financiële resultaten van het vierde kwartaal 2019 zijn bekend. Het fonds behaalde een totaal rendement van -4,2%. De dekkingsgraad steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 104% naar 108% en de beleidsdekkingsgraad daalde van 111% naar 108%.

1 min.

Pensioenopbouw bij NN CDC Pensioenfonds is gestart

Neem jij vanaf 1 januari 2020 als voormalige Delta Lloyd medewerker deel aan de pensioenregeling van NN CDC Pensioenfonds? Dit betekent dat je vanaf die datum pensioen opbouwt bij het fonds met pensioenrichtleeftijd 68 jaar. 

2 min.

Deelnemers kennen eigen risico en handelen er naar

Eind 2019 heeft NN CDC Pensioenfonds een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd Conclusie? Circa 7 van de 10 deelnemers zijn tevreden over het fonds. Daarnaast beseffen bijna 9 van de 10 deelnemers dat ze de risico’s dragen in de CDC-pensioenregeling. En zij snappen dat ze zelf verantwoordelijk zijn om te zorgen voor voldoende pensioen. 

2 min.

Pensioenbedragen in 2020

Weet jij wat je in 2020 maximaal aan pensioen mag opbouwen? Hoeveel het partnerpensioen bedraagt? En wat we verstaan onder een ‘klein pensioen’? Check de bedragen op de website. Je vindt daar ook een rekenvoorbeeld van wat je in 2020 opbouwt.

1 min.