Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Bijsparen voor je pensioen doe je zo

Als je werkt bij NN, bouw je automatisch pensioen op. Die zekerheid heb je. Maar er zijn ook onzekerheden zoals de hoogte van de jaarlijkse pensioenopbouw. Wil je verrassingen voorkomen en bijsparen voor je pensioen, lees dan dit artikel!

Stel je bent 27 jaar en druk met het opbouwen van je carrière bij NN. Veel tijd om bezig te zijn met je inkomen voor later gun je jezelf niet. Toch heeft de berichtgeving over de verlaging van de opbouwambitie je aan het denken gezet. Wat betekent dit voor jouw pensioen? Kun je het tekort bijsparen?

Bijsparen buiten de regeling
Het is niet mogelijk om pensioen bij te sparen in de pensioenregeling van NN CDC Pensioenfonds. Maar je hebt wel andere opties:

  • Schakel een externe adviseur in om de mogelijkheden in kaart te brengen en een financiële planning te maken voor de toekomst. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de checklist van Wijzer in Geldzaken.
  • Benut je fiscale jaarruimte. Deze wordt op je Uniform Pensioenoverzicht aangeduid als ‘factor A’. Ga naar Rekenhulp van de Belastingdienst om te berekenen wat er in jouw situatie mogelijk is om bij te sparen. Klik hier voor een voorbeeld UPO 2021 met veelgestelde vragen waaronder een uitleg van de factor A.
  • Ga naar de website ‘Hoe zit jij er later bij?’ van Wijzer in Geldzaken voor tips over bijsparen.
  • Bezoek Mijnpensioenoverzicht (MPO) om je opgebouwde en verwachte pensioenbedragen en aow te checken of bekijk hier de video.
  • Bezoek de Pensioenplanner en bekijk welk pensioen je later kunt verwachten als je bij NN blijft werken. Je kunt dan voor jezelf bepalen of dit genoeg is. En je krijgt inzicht in de pensioenkeuzes die je kunt om een eventueel (tijdelijk) tekort aan te vullen. Zoals de inzet van een aow-overbruggingspensioen of het variëren van de hoogte van je pensioenuitkeringen.
Delen via: