Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Veelgestelde vraag: kan ik premie bijstorten in mijn pensioenregeling?

Samen met je werkgever betaal je de pensioenpremie. Die afspraken zijn onderdeel van de cao. Jouw eigen bijdrage is een percentage van de pensioengrondslag en wordt automatisch elke maand van je salaris afgeschreven. Extra premiestortingen zijn niet mogelijk.

Je werkgever betaalt elke maand pensioenpremie aan het fonds en jij betaalt in 2018 een bijdrage van 6% van je maandelijkse pensioengrondslag. Je werkgever houdt jouw deel maandelijks in op je brutoloon. Het exacte bedrag staat op je salarisstrook. Het bedrag dat NN Group betaalt is vastgesteld volgens een vaste rekenmethode en staat niet op je salarisstrook. Het is niet mogelijk om extra premie bij te storten in de pensioenregeling.

Middelloonregeling
Het totale pensioen dat je opbouwt, is de optelsom van alle jaren pensioenopbouw plus de eventuele toeslagen (indexatie). Salarisverhogingen tellen alleen mee voor de pensioenopbouw voor de toekomstige jaren. Je uiteindelijke pensioen is dus gebaseerd op het gemiddelde salaris tijdens je loopbaan. We noemen het daarom een middelloonregeling. Vanaf je pensioendatum krijg je je pensioen elke maand, zo lang je leeft.

Ingroei werknemersbijdrage
Er is een geleidelijke groei van de werknemersbijdrage. In 2018 is de werknemersbijdrage 6% en zal oplopen naar 7,5% van de pensioengrondslag in 2020. Het schema ziet er als volgt uit:

2018: 6%
2019: 7%
2020: 7,5%

Iets extra’s doen
Ook al kun je geen extra premiestortingen doen in de pensioenregeling, dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Het tijdig in kaart brengen van je toekomstige inkomsten en uitgaven vergroot de kans dat je straks voldoende pensioen hebt. De Pensioenplanner helpt je daarbij. In de module ‘Op Koers’ zie je of jouw opgebouwde pensioen via je werkgever NN Group en eerdere werkgevers plus je AOW op koers ligt. Je krijgt acties aangereikt om een minder gunstige uitkomst te verbeteren. Je kunt dus echt aan de slag, ongeacht je leeftijd of hoe lang je al werkt bij NN Group.

Nieuwsgierig geworden? Log in met je DigiD en start met plannen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Pensioenloket.

Delen via: