Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Welk pensioentype ben jij?

Ben jij iemand die geneigd is om uit te stellen? Of werk jij je ‘to do list’ stap voor stap af? Ben jij het type levensgenieter dat optimistisch naar de toekomst kijkt? Of twijfel je bij het maken van keuzes en ga je het liefst te rade bij vrienden en collega’s voor een goed advies? Welk pensioentype je ook bent, NN CDC Pensioenfonds helpt je om inzicht te krijgen in je pensioensituatie en acties te ondernemen als dat nodig is.

Of je nu een uitsteller, planner, levensgenieter of twijfelaar bent, vroeg of laat komt de vraag op je af hoe jouw pensioen er voor staat. En welke acties je kunt ondernemen als je vindt dat het pensioenresultaat onvoldoende is.

Laagdrempelig pensioen voor uitstellers
Schuif jij wel eens lastige of vervelende klussen voor je uit? Je bent niet de enige. Uitstelgedrag is voor velen van ons een probleem. Al weten we dat we belangrijke dingen te doen hebben, toch pakken we ze niet op. Uitstelgedrag bij pensioen kan voor stress zorgen terwijl dat helemaal niet nodig is. Herkenbaar? Om die reden maakt jouw fonds pensioen zo laagdrempelig als mogelijk. Je hebt slechts je DigiD nodig om snel inzicht te krijgen in je situatie. Ga naar de Pensioenplanner of naar Mijn Pensioenoverzicht en ontdek hoeveel pensioen je bij NN Group en bij eventueel eerdere werkgevers hebt opgebouwd plus je AOW.

Nodig jezelf uit voor een check-up
Ben je een planner, dan werk je meestal gestructureerd en volgens het boekje. Dat biedt kansen voor pensioen. Maar wil jouw pensioen in dat boekje terecht komen, dan moet je wel eerst zelf in beweging komen! Na je (eerste) bezoek aan de Pensioenplanner stel je een herhalingsbezoek in voor over bijvoorbeeld 1 jaar. Tegen die tijd ontvang je een uitnodiging om een check-up van je pensioen te doen. Zo, dat is dan geregeld.

Nooit een einde aan je bucket-list
De levensgenieter zit vol met ideeën en visies. Je leeft in het hier en nu en hebt allerlei ambities. Routine, daar ben je niet van. En pensioen, moet je je daar nu al in verdiepen? Maar wil je ook later je huidige levensstijl voortzetten, dan hoort daar een goed pensioen bij. En jij bent degene die bepaalt wat ‘goed’ is. Op de Pensioenplanner kun je zien hoe je er nu voor staat en bepalen of je toekomstige inkomsten matchen met je uitgaven.

Korte metten met keuzestress
Kom je in dienst bij NN Group, dan heb je de keuze om je opgebouwde pensioen bij vorige werkgever(s) over te hevelen naar NN CDC Pensioenfonds. We noemen dit waardeoverdracht. Het omgekeerde geldt als je uit dienst gaat. Twijfel je wat je moet doen? Het fonds helpt je om een weloverwogen keuze te maken met de pensioenvergelijker. Heb je ook vragen rondom andere life events, zoals een sabbatical, neem dan contact met ons op.

Doe de test
Is voor jou niet helemaal duidelijk welk pensioentype je bent? Doe dan de test op de website ‘detijdvanjeleven’. Heb je nu al direct vragen over je pensioen of over de online tools van het fonds, neem dan contact met ons op.

Delen via: