Selecteer je leeftijd

Selecteer je leeftijd

Jouw special

Wat is van invloed op mijn pensioen?

Dat is een goede vraag. Ten eerste speelt het karakter van de pensioenregeling een rol. Je bouwt pensioen op in een CDC-pensioenregeling. Daar zijn risico’s aan verbonden. Daarnaast kunnen allerlei gebeurtenissen tijdens je leven van invloed zijn op het inkomen dat je later krijgt. Bijvoorbeeld als je gaat trouwen, een huis koopt of naar het buitenland verhuist.

Je werkt bij NN en bouwt pensioen op in een CDC-pensioenregeling. Dat betekent dat NN jaarlijks een vastgestelde premie aan het fonds betaalt. De pensioenopbouw, de pensioenuitkeringen en de toekomstige toeslagen staan niet vast. De risico’s in deze regeling liggen bij de werknemers.

Gebeurtenissen tijdens je leven
Gedurende je loopbaan bij NN gebeurt er van alles in je privéleven en in de werksfeer. Dat kan van invloed zijn op je pensioen. Misschien ga je wel trouwen of samenwonen. Krijg je een kind. Of kies je voor een nieuwe baan. Maar het kan ook zijn dat je relatie eindigt. Dat je ziek wordt. Of zelfs arbeidsongeschikt. Het is belangrijk om je te realiseren dat dergelijke gebeurtenissen invloed kunnen hebben op je pensioen.

Check je pensioen
Omdat je ook later het leven wilt leiden dat je voor ogen hebt, is het belangrijk om op bepaalde momenten in je leven je pensioen te checken. Zo voorkom je verrassingen achteraf. NN CDC Pensioenfonds helpt je daarbij.

Ik zoek begeleiding
Neem dan contact op met het Pensioenloket, bijvoorbeeld als je vragen hebt over de gevolgen van een scheiding op je pensioen.

Ik zoek een checklist
Op de website vind je veel informatie terug over je pensioen en de pensioenkeuzes die je hebt.

Ik zoek een actueel pensioenoverzicht
Op Mijn Pensioenoverzicht van de overheid (inloggen met DigiD) zie je wat je aan pensioen hebt opgebouwd bij NN en eventueel bij eerdere werkgevers. Ook je AOW vind je daar terug.

Op Mijn Pensioen (inloggen met DigiD) zie je wat je aan pensioen hebt opgebouwd bij NN en wat je kunt bereiken als je tot je pensioen bij ING blijft werken.

Ik zoek een tool waarmee ik zelf kan rekenen
Op de Pensioenplanner (inloggen met DigiD) zie je wat je aan pensioen hebt opgebouwd bij NN, of het genoeg is en welke pensioenkeuzes je kunt maken.

Vinger aan de pols
Waar jij op aankoerst met je pensioen en of dat voldoende is, kun je alleen zelf bepalen. Voorzie jij een tekort? Onderneem dan tijdig actie door bijvoorbeeld bij te sparen. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen.

Delen via: