Selecteer je leeftijd

Selecteer je leeftijd

Jouw special

Gaat mijn pensioen bij het fonds tegelijk in met mijn AOW?

Je hebt jarenlang hard gewerkt en je pensioen komt in zicht. Je bent je misschien al aan het voorbereiden. Je weet wanneer je AOW in gaat, namelijk met 66 jaar en 4 maanden in 2020. Mag je er van uit gaan dat je pensioen van NN CDC Pensioenfonds dan ook start?

Om maar met de deur in huis te vallen, dat is niet zo! De overheid en NN CDC Pensioenfonds stemmen de momenten waarop de uitbetaling van je AOW en je pensioen start niet op elkaar af.

Overheid bepaalt AOW-leeftijd
Je AOW-leeftijd hangt af van je geboortedatum. Je ontvangt je AOW vanaf de dag dat je je AOW-leeftijd bereikt. Ben je geboren na 31 december 1958? Dan is je AOW-leeftijd nog niet bekend. Maar deze is minimaal 67 jaar. Bereken op de website van de Sociale Verzekeringsbank je (geschatte) AOW-leeftijd. Wat je inmiddels hebt opgebouwd aan AOW vind je terug op Mijn Pensioenoverzicht (inloggen met DigiD).

Sociale partners bepalen pensioenleeftijd
Bij NN CDC Pensioenfonds geldt dat je pensioen standaard ingaat op je 68
e. Dit hebben de sociale partners (werkgever en vakorganisaties) met elkaar afgesproken. Je kunt deze leeftijd niet uitstellen maar eventueel wel vervroegen. Overweeg je eerder met pensioen te gaan? Wees je er dan van bewust dat je maandelijkse inkomen lager wordt omdat je:

  • minder pensioen opbouwt
  • langer moet doen met je pensioen
  • nog geen AOW ontvangt van de overheid


Ook je partnerpensioen wordt lager. Neem tijdig contact met ons op als je een andere pensioenleeftijd dan 68 jaar overweegt. Je ontvangt je pensioen vanaf de 1
e van de maand.

Delen via: