Selecteer je leeftijd

Selecteer je leeftijd

Jouw special

UPO 2020: wat kun je verwachten als het mee- of tegenzit

Elk jaar ontvang je in juni een overzicht van het pensioen dat je bij NN CDC Pensioenfonds hebt opgebouwd. Ook zie je wat je eventuele partner en kinderen aan pensioen ontvangen, mocht je komen te overlijden. Ben je nog in dienst van NN en bouw je pensioen op? Dit jaar zie je ook een vooruitblik van wat je kunt verwachten als het mee- of tegenzit. Zo krijg je meer inzicht in de risico’s van je pensioen.

Je neemt deel aan een pensioenregeling waarin je de risico’s draagt. Je pensioenopbouw, de pensioenuitkeringen en de toekomstige toeslagen staan namelijk niet vast.

Als het mee- of tegenzit
Naar aanleiding van ontwikkelingen in de regelgeving voor pensioenuitvoerders zoals NN CDC Pensioenfonds, zie je vanaf dit jaar op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) een inschatting van je pensioen als het mee- of tegenzit. De inschatting is gebaseerd op je situatie per 31 december 2019 en indicatief. Je vindt de bruto jaarbedragen en bijbehorende pensioenleeftijd terug op je UPO 2020.

Let op: Op Mijnpensioenoverzicht (MPO), bij vooruitblik, zie je een inschatting van het totale pensioen dat je bij ons en eventueel elders opbouwt, inclusief jouw AOW. Het pensioen is daar berekend alsof het tegelijk ingaat met jouw AOW en je ziet een netto maandbedrag.

Nabestaandenpensioen op risicobasis
Per 1 juli 2019 is een nieuwe pensioenregeling ingegaan met een nabestaandenpensioen op risicobasis. Het UPO geeft je inzicht in wat jouw nabestaanden krijgen als jij overlijdt zolang je in dienst bent. Wat er gebeurt als je uit dienst of met pensioen gaat, lees je terug op de website.

Wat kun je doen?
Wil je na het bekijken van je UPO iets doen aan je pensioen? Denk aan de volgende acties:

  • Log in op de Pensioenplanner en bekijk of je op koers ligt en welke acties je kunt nemen als je te maken hebt met een pensioentekort.
  • Ook voor het maken van je eigen berekeningen log in op de Pensioenplanner. Er valt namelijk wat te kiezen, zoals de datum van je pensioeningang en de hoogte van je pensioenuitkering.
  • Log in op Mijn Pensioenoverzicht voor een totaalplaatje van je pensioen bij NN CDC Pensioenfonds, mogelijk eerdere werkgevers en je AOW.
  • Bel met het Pensioenloket als bepaalde informatie op je UPO niet duidelijk is. De medewerkers helpen je graag, ook als je vragen hebt over het maken van pensioenkeuzes.
  • Ga naar de website voor de veelgestelde vragen over je UPO. Zit jouw vraag er niet bij? Bel dan met het Pensioenloket.
Delen via: