Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Werken naast pensioen, mag dat?

Misschien speel je wel eens met de gedachte om te blijven werken naast je pensioen. Met welke regels van de Belastingdienst moet je dan rekening houden? En hoe is het geregeld als je eerder met pensioen gaat in relatie tot je AOW? We leggen in dit artikel kort uit hoe het zit.

Heb je de ambitie om na je pensioen te blijven werken, zorg dan dat je tijdig en goed geïnformeerd bent welke regelgeving van toepassing is. Zo kun je je richten op wat je echt belangrijk vindt en voorkom je verrassingen.

Werken naast AOW
Je mag werken naast je AOW. Heb je een AOW-partnertoeslag? Check dan vooraf bij de Belastingdienst welke inkomsten van wel of niet worden meegeteld. Bijvoorbeeld een auto van de zaak of een WW-uitkering van je partner.

Werken naast vervroegd pensioen
Ga je met vervroegd pensioen? De leeftijd vanaf wanneer je daarnaast mag werken is nu 5 jaar voor de ingang van je AOW.

Een voorbeeld: is je AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden? Dan mag je blijven werken als je pensioen ingaat vanaf 62 jaar en 3 maanden. Ga je eerder met pensioen? Dat kan bij NN CDC Pensioenfonds vanaf 60 jaar. Je ontvangt dan een intentieverklaring waarmee je verklaart dat je op dat moment niet van plan bent te gaan werken. Dat heeft te maken met fiscale regels. Neem contact op met de Belastingdienst als je hier meer informatie over wilt.

Delen via: