Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Voorjaar 2021

Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

You only live once, maar… denk ook na over later

“Hoe eerder je begint met wat op te bouwen of opzij te zetten, hoe beter.”

André Hollenkamp, net herbenoemd voor zijn derde en laatste termijn als voorzitter van de NN en ING CDC pensioenfondsen, heeft er zin in. “Als je ziet wat er allemaal staat te gebeuren. Nog afgezien van de belangrijke dingen die sowieso op tafel liggen... We gaan naar een heel nieuw stelsel. Daar staan de kranten dagelijks vol mee. Nederland wisselt jaarlijks stuivertje met Denemarken als het gaat om wie het beste pensioenstelsel ter wereld heeft. Dus zo slecht is het hier niet, maar toch moeten we veranderen.”

Moet ik iets doen voor partnerpensioen?

Werk je bij NN, dan bouw je automatisch pensioen op voor jezelf. Ook voor je partner is er pensioen geregeld, mocht jij overlijden. Soms zijn daar voorwaarden aan verbonden. 

Vertrouwen in MVB-beleid van fonds

Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) is onderdeel van ons beleggingsbeleid. We vroegen je eind vorig jaar naar je mening over dit beleid. Wat vind jij belangrijk? En heb je vertrouwen in het fonds als belegger van jouw pensioen? 

In gesprek met Nadine Buijs (31 jaar): Er is aan mij geen boekhouder verloren gegaan

Nadine staat tijdens het interview. Niet achter een hip sta-bureau, zoals je tegenwoordig nog wel eens ziet als je iemand spreekt via Teams of Zoom. Maar achter een commode met een giraffe-knuffel op de achtergrond. ‘Ik heb nu net een baby van 7 maanden en we hebben er nog eentje van drie. We hopen later, als ze wat ouder zijn, nog wel eens echte giraffes met ze te zien. Mooie reizen maken zit er nu even niet in.’ 

Maar zo is het woord ‘later’ al snel gevallen. Reden voor dit gesprek, dat over pensioenen gaat. Een onderwerp dat Nadine beroepsmatig bezighoudt. Zij werkt sinds 2018 voor NN als HR-communicatie-specialist. 

Je aow en je NN pensioen

Denk jij al na over je leven na je pensioen? Welk inkomen je straks zult krijgen? In dit artikel geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen.

 

Je opgebouwde pensioen meenemen

Ben je nieuw in dienst? En heb je via een vorige werkgever al pensioen opgebouwd? Dan kun je dit pensioen onder bepaalde voorwaarden meenemen naar NN CDC Pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht.

Nieuw pensioenstelsel: de routekaart naar 2026

Afgelopen zomer sloten sociale partners en de overheid een hoofdlijnenakkoord voor een nieuw pensioenstelsel. Dit hoofdlijnenakkoord is uitgewerkt in concept-wetgeving. Iedereen kon hier tot 12 februari 2021 op reageren.

Wijzigt jouw situatie?

Breng zowel NN CDC Pensioenfonds als Pensioenfonds ING apart op de hoogte van een wijziging.

Totaal rendement 5,6%

De financiële resultaten van het vierde kwartaal 2020 zijn bekend. Het fonds behaalde een totaal rendement van 5,6%. De dekkingsgraad steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 2020 van 102% naar 107%. De beleidsdekkingsgraad bleef 101%. 

Wat is het verschil tussen verlaging pensioenopbouw en pensioenkorting?

Een verlaging van je pensioenopbouw en een eventuele korting van de pensioenen zijn van elkaar losstaande zaken. Er spelen andere oorzaken. Ze raken ook andere groepen deelnemers.